Waarom HDPP materiaal (en niet HDPE) ?

€0,00

Omschrijving

Zwembad-DHZ levert zwembaden van HDPP materiaal. Je ziet echter ook zwembaden van HDPE materiaal, maar wat is het verschil? HDPP (High Density PolyPropyleen) is speciaal ontwikkeld voor zwembaden. HDPE is namelijk nooit direct bedoeld voor zwembaden maar voor de productie van technische tanks, want HDPE heeft een zeer hoog uithoudingsvermogen bij zeer lage temperaturen onder nul. Voor zwembaden is die eigenschap niet zinvol. Als je kijkt naar de zwembadmarkt in heel Europa, dan produceren alle grote zwembadbedrijven polypropyleen zwembaden.
De wanden van een polypropyleen zwembad zijn volledig glad en niet poreus. Dat betekent dat er niet snel vuil of viezigheid aan de wanden van het zwembad gaat zitten, omdat dit zich nergens aan kan hechten. Moet het zwembad toch schoongemaakt worden? Dan zorgt het materiaal ervoor dat dit binnen de kortste tijd klaar is, omdat het reinigen van de wanden bijzonder gemakkelijk is. De treden zijn voorzien van anti-slip profiel
Bijkomende voordelen zijn dat polypropyleen krasvrij is, waardoor er nagenoeg geen kans op beschadigingen is, zeker niet wanneer het zwembad goed aangelegd is door experts. Ook is PP uv-bestendig, waardoor het materiaal de kracht en kleur niet verliest bij langdurige blootstelling aan zonlicht. 

Details

Gewicht 2 kg