Een energie-zuinig zwembad : hoe?

€0,00

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Omschrijving

Uw zwembad energie-zuinig laten werken…..kan dat?
Jazeker! In sommige gevallen zelfs energie-neutraal!

Om energie-zuinig uw zwembad te laten werken kan ons (stand-alone) solar-systeem 800 of 1200 watt per uur bijdragen aan het energie-verbruik (dit zijn de wattages die onze zonnepanelen maximaal opleveren). Dus bij een kleinere zwembadinstallatie kunt u een energieneutraal zwembad hebben. Heeft u een grotere installatie met meer verbruikers bespaart u ook veel op de energie-kosten.

Ons solar-systeem is stand-alone. Dat wil zeggen dat er geen aansluiting gemaakt hoeft te worden op uw bestaande groepenkast. Ideaal dus voor op uw tuinhuisje, dakkapel of overkapping.

In het kort: Ons solarsysteem levert 800 of 1200 watt per uur (afhankelijk van het type solarsysteem). De opgewekte energie wordt direct afgegeven aan uw zwembad-installatie. Nu zijn er 2 opties:
* uw installatie heeft meer wattage nodig: uw huidige netstroom levert het verschil bij zodat de installatie goed blijft werken
* uw installatie verbruikt minder: de overtollige energie wordt opgeslagen in de accu voor later gebruik.

Heeft u interesse in dit systeem dan kunt u deze komen bekijken in onze winkel in Barendrecht.
Uw zwembad-DHZ team

Algemene adviezen voor een energie-zuinig zwembad:

Zwembad-pomp:
De zwembadpomp kan sowieso energie neutraal met ons systeem worden ingezet. De gemiddelde pomp verbruikt namelijk tussen de 500 en 1500 watt. Dus mocht uw zwembadpomp meer dan 800 of 1200 watt verbruiken kunt u een frequentie-regelaar op uw pomp installeren . Dit is trouwens sowieso een goed idee om energie te besparen, ook al heeft u geen zonnepanelen. Hiermee zal uw zwembad pomp mininmaal de helft besparen op verbruik.

Verwarming:
Om een zwembad te verwarmen is als eerste een afdekking noodzakelijk. Een afdekking kan 2 functies hebben : warmte opwekken en/of afkoeling verminderen. Er zijn diverse afdekkingen verkrijgbaar maar wij adviseren een solar-afdekking zoals een solar lamellenafdekking of geo-bubble afdekking. Deze warmen het water gratis op. Hier is de zon voor nodig.
De tweede gratis verwarming zijn zonne-collectoren: via een solarklep die de zonnewarmte meet wordt het water naar zonne-collectoren gestuurd. De zon warmt het water op en vervolgens gaat dit water naar het zwembad. Dit is dus een geintergreerd systeem. Maar ook hier is de zon voor nodig.
Daarom is er ook een externe verwarming nodig in ons klimaat. Dit kan zijn een elektrische verwarming, warmtepomp of warmtewisselaar.
* De warmtewisselaar werkt via een cv-ketel, dus op gas.
* Een elektrische verwarming werkt op stroom maar is een grote verbruiker. Voordeel is dat deze zomers en swinters werkt
* Een warmtepomp werkt op stroom maar heeft alleen rendement in de zomer. (geen probleem want swinters wordt er meestal geen gebruik gemaakt van het zwembad). Het verbruik is relatief laag. Dit is dan ook de meest gebruikte verwarming voor zwembaden

Een afdekking zorgt ook voor minder verdamping van chemicalien en beperkt UV-licht waardoor algen minder groeien.

Zandfilter:
al jaren is filterzand het meest gebruikte filtermedium voor in uw zandfilter. Echter, Filterglas of AFM (actief filter medium) is inmiddels ook bekend. Het voordeel is van deze 2 andere filtermediums dat ze beter reinigen (hierdoor minder chemicalien nodig) en dat het terugspoelen minder lang hoeft. Hierdoor bespaart u water, chemicalien en opwarmen van het water.

Details

Geen details bekend voor dit product.