Aqua easy chloor 70 granulaat / 1kg (organisch) / niet-gestabiliseerd

€22,50

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Granulaat, minder snel oplosbaar, geschikt voor zacht water Kijk voor alle waterbehandelingsvragen op : http://www.zwembad-bouwentechniek.nl/zwembad-tips-trucs/114-electriciteit-rondom-zwembad-2

Omschrijving

Chloor vernietigd alle organische verontreinigingen in het water die niet gefilterd kunnen worden. Er is vrije chloor en gebonden chloor. Vrije chloor heeft zich nog niet gebonden aan organische verontreinigingen en heeft dus nog een actieve werking om verontreinigingen (bacteriën) aan zich te binden. De hoeveelheid vrije chloor voor buitenzwembaden moet liggen tussen de 2,0 en 2,5 p.p.m. Opmerking: Een vervelend neveneffect van chloor is chloramine, een chloor-stikstofverbinding. Dit is de gebonden chloor. Chloramine zorgt voor de chloorgeur die zo typerend is voor zwembaden. Heb je na het zwemmen prikkende en geïrriteerde ogen, dan is chloramine ook de schuldige.

Anorganisch en organisch chloor: wat is het verschil en wat pas ik toe?

Anorganisch chloor is niet-gestabiliseerd chloor (dus zonder cyanidezuur) en wordt toegepast bij zwembaden met een automatische desinfectie, maar ook bij een ionisator bijv. Voordeel is een snelle chloorafgifte. Nadeel is dat het instabiel is, alleen bij zacht water toepasbaar, een korte werking en verhoogt de pH-waarde. Maar dit is wel het chloor wat je moet toepassen bij zwembaden met een automatische desinfectie of ionisator. Vloeibaar chloor is dan ook anorganisch.

Organisch chloor is gestabiliseerd chloor (dus met cyanidezuur) en wordt toegepast bij zwembaden zonder een automatische desinfectie of ionisator. Voordeel is een langzame chloorafgifte, stabieler en toepasbaar bij hard en zacht water. Nadeel is dat het cyanidezuur in het water blijft en op langere termijn een overstabilisatie van het water geeft en daarmee een blokkering van de werking van het chloor. Dit zorgt voor groen water.

 

Cyanidezuur (chloorstabilisator) voorkomt dat uw vrij chloor snel wordt afgebroken door zonlicht (UV) en daardoor niet meer desinfecteert.

Details

Gewicht 1 kg